מחקר מילות מפתח הוא אחד השלבים החשובים בקידום אורגני. פרויקטים רבים אינם משיגים מעבר לתוצאות בינוניות ומאכזבות על אף שהושקעו בהם מאמצים וזמן בקידום. לעתים, למרות שלכאורה המיקום של האתר בדירוג הוא גבוה, מספר הפניות נותר נמוך וכל זאת בשל טעות בבחירת הביטויים המקודמים. אלו הן השגיאות הנפוצות ביותר בבחירת ביטויי מפתח וכמה מהדרכים להימנע מהן:
פעמים רבות ניתן לראות אתרים שמקודמים על ידי ביטוי אחד או שניים. לא אחת הדבר נובע מתוך הנחה שזהו הביטוי המדויק ביותר ולעיתים מתוך רצון להתמקד או לצמצם עלויות. ישנם גם מקרים בהם חברת הקידום מקלה על עצמה ובוחרת להציג דירוג גבוה בביטוי בודד על פני דירוגים במקומות נמוכים יותר של כמה ביטויים שונים. לרוב מדובר בשילוב של שתי הסיבות האלו.
התמקדות בביטוי חיפוש אחד עלולה בסופו של דבר לייצר אתר אינטרנט שאינו מקיף ומקצועי ואף שטחי באופן יחסי. כשכל הקידום פונה לביטוי חיפוש אחד הרי שגם פרופיל הקישורים החיצוניים הופך להיות “רזה” ו”חסר ערך”. זאת עוד מעבר לכך שביטוי יחיד ככל הנראה לא ימשוך פניות מרובות.
בנוסף, בקידום ביטוי בודד אתם תלויים למעשה אך ורק באותו ביטוי. כלומר, שמתם את כל הביצים בסל אחד שעלול בקלות ליפול ולהישבר, שכן השוק משתנה, מתחרים יכולים לצוץ וגוגל עצמה מעדכנת את האלגוריתם שלה. אמרו מעתה, עדיף לקדם את האתר באמצעות מספר רב של ביטויים שימשכו במצטבר מבקרים רבים.
עריכת ניסויים באופן לא מקצועי והתבססות עליהם
בקמפיינים מסוימים חברות הקידום מבצעות ניסויים מקדימים ב-Google AdWords על מנת לבחון מילות מפתח ויחס המרה בפלטפורמה הממומנת. כעת, נשאלת השאלה, האם הניסויים הללו מבוצעים במקצועיות, לאורך זמן ובשיטות מתקדמות. ניסויים לא מקצועיים מניבים תוצאות שגויות ומשפיעים על הקידום. בין הסיבות שעלולות להיות לכך ניתן לציין למשל:
• הניסויים נערכו על עמוד נחיתה או אתר שיחס ההמרה שלהם לכשעצמו הוא נמוך.
• הניסויים נעשו באמצעות ביטוי שלא נחשף לקהל משום שנעשתה הקצאה שגויה של עלויות ללחיצה.
• הניסוי בוצע במשך תקופת זמן שגויה (למשל, קידום אתר תיירות בחורף).
• הניסוי נעשה לזמן קצר מדי מבלי יכולת לנתח אותו לאורך זמן.
• לא בוצעו התאמות של A/B Testing והניסוי באופן כללי היה שטחי.
• יצירת קשר נחשבה כהמרה מבלי לבדוק שהגולשים שיצרו קשר אכן רלבנטיים.
בניגוד גמור לכל מה שהגדרנו כאן כ”טעויות בניסויים מקדימים”, ניסוי שנערך באופן נכון משמש אתכם לא רק עבור הקידום עצמו אלא פועל כמחקר שוק. אם תתייחסו אליו בכובד ראש תוכלו להגיע לתובנות משמעותיות.
אי שימוש בביטויים זנב ארוך
על פי מאמר שפורסם לאחרונה ב-MOZ, אחד מהבלוגים החשובים והמשפיעים בעולם השיווק הדיגיטלי, רק כשליש בממוצע מהתנועה לאתר נובעת מהביטויים המרכזיים. הרוב המכריע של תעבורת הרשת מקורו בביטויים אחרים שנפח החיפוש שלהם הוא מצומצם – ביטויי זנב ארוך. כלומר, לבד הם קטנים אך יחדיו הם מושכים יותר גולשים לאתר מהביטויים המרכזיים.
פעמים רבות מדובר על ביטויי זנב ארוך שמורכבים מכמה מילים (לרוב, שלוש מילים לפחות). ישנו יחס אמביוולנטי לביטויים אלו שכן בעלי עסקים רבים מודעים להם, אך מזלזלים בכוחם מכיוון שהם פחות תחרותיים. למרות הקונספציה הזו ביטויי זנב ארוך, מעבר לתנועה שהם מסוגלים להביא לאתר, הם קלים יותר לקידום, נוטים ליחס המרה מצוין ויוצרים אתר מגוון העוסק בנושאים רבים. ומעל הכל – ביכולתם להגדיל את הטראפיק משנה לשנה, גם אם לא הייתה תזוזה מיוחדת בביטוי המרכזי של האתר.
התקבעות על מילות המפתח הראשוניות
כשנשארים שנים עם אותם ביטויים הקידום עצמו צובר וותק, הלינקים נעשים איכותיים ורבים, ובאופן כללי עבודת הקיום נעשית פשוטה. אולם גם במידה שהמחקר ההתחלתי היה מעולה והקידום בסך הכל משרת את העסק, רצוי להמשיך בניתוח ובחקירה.
נפחי חיפוש נוטים להשתנות, אופנות חדשות מביאות ביטויי מרכזיים שלא היו קיימים, השוק גדל ועמו גם ביטויי החיפוש. גם העסק שמיוצג על ידי האתר מתפתח, משנה קהל יעד או מתרחב לענפים נוספים ואלו דורשים התאמות ושינויים בביטויי החיפוש.
רצון לקדם “כמו המתחרים”
פעמים רבות בעלי עסקים מתמקדים בבחינה של המתחרים והעתקה של מילות המפתח. גם אם המתחרה שלכם מתאפיין בקמפיינים מצוינים בתקשורת, לא בהכרח הקידום שלו איכותי ונכון עבורכם. עדיף להסתמך על עצמכם ולהתמקד בנבדלות והייחוד של העסק שלכם. אמנם ניתן ללמוד רבות מעבודת המתחרים אך יש להימנע מלחזור על טעויות של אחרים.
רוצים לשפר את התוצאות שלכם בגוגל? להגיע אל המקומות הראשונים בביטויים החשובים לכם? צרו קשר עם המומחים של סלקטד עוד היום.